Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z piersi kaczki"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso opłucz i osusz, wątróbkę oczyść z błon. Ułóż je w salaterce i zalej marynatą. Przykryj i odstaw na noc do lodówki. Rozpuść masło. Słoninę włóż na 2 godziny do zamrażarki.
Następnie pokrój ją w cieniutkie plasterki. Marynatę z mięsem zmiksuj na gładko. Wbij jajka i stopniowo wlej stopione masło. Całość dopraw. Formę obłóż plasterkami słoniny i włóż masę.
Piecz w temperaturze 200° C przez 80 minut. Zostaw do ostygnięcia. Pasztet udekoruj listkami roszponki.Źródło: Na żywo