Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wam mija niedzielne popołudnie ? Ja wczoraj przygotowałam pasztet z mięsa które zostało mi po zjedzeniu rosołu, żal było wyrzucić bo ja jedzenia nie marnuję dlatego przerobiłam i pyszny pasztet na kanapki zrobiłam
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 383
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10131
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 383
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10131
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Składniki
Przygotowane mięso z rosołem ostudzić, następnie porcje rosołowe oczyścić z kości. Kolejny krok to zmielić przez maszynkę o drobnym sitku, pierś zmielić razem ze skórą. Do zmielonego mięsa dodać wszystkie przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko wymieszać do połączenia się składników można za pomocą rąk
Do foremek 23 na 10 wlać po dwie łyżki oleju przełożyć wyrobiony pasztet wyrównać na powierzchni i wstawić do zimnego piekarnika druga półka od dołu, piekarnik ustawić na 200 stopni i piec 1 godzinę i 20 minut do ładnego zarumienienia się od góry, gorący upieczony pasztet wyjąć z foremkami i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięty pasztet bardzo dobrze wyciąga się bez oporów z foremek
Pasztet wyszedł bardzo smaczny wilgotny a zarazem kruchy, po pozostawieniu na co najmniej godzinę w lodówce kroi się bardzo równo i się nie rozpada, na kanapki daje się dobrze rozsmarować. Taki pasztet z kanapką można jeść z dodatkiem ogórka, pomidora a nawet papryki lub dodatków kto jakie lubi