Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z marynowanej kaczki"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 19
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 19
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Składniki
marynaty wymieszać. Mięso oczyścić, osuszyć. Ułożyć w salaterce, zalać marynatą, przykryć, odstaw na noc.
Masło stopić, zestawić z ognia. Słoninę pokroić w cieniutkie plasterki (wcześniej najlepiej włożyć ją do zamrażarki, będzie się łatwo kroiła).
Mięso zmiksować razem z marynatą na jednolitą masę. W trakcie miksowania wbijać jajka i stopniowo wlewać stopione masło. Doprawić solą i pieprzem. Formę pasztetową wyłożyć plasterkami słoniny, wypełnić masą. Wstawić do piekarnika 200°C. Piec około 70-80 minut. Pozostaw na noc do ostygnięcia.
Ten delikatny, aromatyczny pasztet podawać z sosem żurawinowo-chrzanowym i świeżą bagietką pszenną.Źródło: Twoje Imperium