Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z kaszy jaglanej w cieście francuskim"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Dwie marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce, cebulę i pora posiekaj. Warzywa zeszklij na oleju. Zalej odrobiną wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, czosnek. Duś kilka minut. Wyjmij ziele i liść laurowy. Ostudź. Dodaj jajka, kaszę, orzechy, pół szklanki oleju i sos sojowy. Masę zmiksuj, przypraw, wsyp garść groszku konserwowego i wymieszaj.
Ugotuj pozostałe marchewki, każdą przekrój na pół. Formę keksówkę wylep ciastem (dno oraz boki). Włóż połowę przygotowanej masy. Na wierzchu połóż marchewki, nakryj resztą masy oraz ciastem. W ciasto wbij 2 surowe rurki makaronowe (aby para miała ujście). Piecz 40 min w temp. 180°C.
Czas: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień