Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z indyka z serkiem i oliwkami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 41
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 842
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 41
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 842
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Czerstwą kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mięso mielone dobrze wyrób z kajzerką, cebulą, czosnkiem, jajkiem, przypraw do smaku.
Ser camembert pokrój w kostkę. Oliwki osącz, dodaj do mięsa wraz z serem, delikatnie wymieszaj. Formę posmaruj olejem, posyp bułką tartą. Napełnij masą mięsną, dobrze ubij, wierzch wyrównaj. Piecz 50-60 min w 180°C.
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie