Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z gęsiny"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
W rondelku zagotuj wino i włóż do niego pokrojoną wątróbkę. Całość duś przez 6 minut. Następnie przełóż na talerz i przykryj folią. Gdy wystygnie, włóż ją do miksera, dodaj porto, brandy, pieprz, gałkę muszkatołową i sól.
Zmiksuj stopniowo, dodając połowę miękkiego masła. Gotowy pasztet rozłóż do kokilek i schłodź. Na wierzchu rozłóż posiekane zioła i zalej pozostałym masłem.Źródło: Na żywo