Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ,dietetyczny i aromatyczny.Serdecznie polecam:)
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10028
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 110
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 263
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10028
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 110
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 263
Składniki
Obraną dynię zetrzeć na grubych oczkach tarki,posolić i zostawić na 40min.by puściła wodę. Wątróbkę oczyścić z włokien ,umyć i odsączyć na sitku. Cebulę i czosnek pokroić w talarki i podsmażać,dodać wątróbkę i smażyć 10min. Wystudzić. Dynię odcisnąć z wody ,dać do miski,dodać posiekaną natkę,dymkę,jajka,bułkę tartą oraz resztę przypraw. Wątróbkę zblendować wraz z cebulą,dodać do dyni. Wszystko dokładnie wyrobić najlepiej ręką. Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką.Masę wyłożyć ,wyrównać i zapiekać w 200st.około 1 godz.
Smacznego życzę!