Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet warzywny.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13850
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 29
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10183
Szybka i smaczna
Odsłon: 13850
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 29
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10183
Składniki
Soczewicę i kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości w osobnych garnkach. Odcedzić i odstawić do ostudzenia.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z posiekanym czosnkiem na odrobinie oleju. Marchew i pietruszkę ścieramy na grubych oczkach tarki i dodajemy na patelnię. Smażymy kilka minut.
Soczewicę, kaszę i siemię lniane mielimy w blenderze lub maszynce do mięsa na gładką masę. Mieszamy razem z warzywami i doprawiamy do smaku.
Wyrabiamy ręką, aż składniki dobrze się wymieszają. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pieczemy około 60 minut. Po wyjęciu pasztet powinien być dość luźny. Po przestygnięciu nabierze odpowiedniej konsystencji.