Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z cielęciny"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Cielęcinę, podgardle, warzywa, grzybki, przyprawy zalej wodą, gotuj na małym ogniu. Po koniec włóż słoninę i gotuj jeszcze 30 minut. Posól. Wyjmij i obierz mięso. Pokrój i sparz wrzątkiem wątrobę.
Mięso, warzywa i bułkę zmiel. Wbij jajka, przypraw, wymieszaj. Formę keksówkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Na dnie ułóż plasterki słoniny, włóż połowę masy, kawałki papryki, nakryj masą. Piecz godzinę w temp. 150°C.
Czas: około 4 godzinyŹródło: Dobry Tydzień