Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z białej fasoli, z pistacjami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Fasolę zalej wodą i pozostaw na noc. Odcedź, zalej świeżą wodą. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj do miękkości. Odcedź i ostudź.
Oddzielnie ugotuj marchewki. Posiekane cebule zeszklij na oleju. Fasolę, marchewkę, jajka oraz cebulę przełóż do miski. Zmiksuj na gładką masę. Wsyp szczyptę przyprawy do fasoli, gałki muszkatołowej, soli, pieprzu, granulowanego lub świeżego czosnku.
Wsyp garść obranych orzeszków pistacjowych, wymieszaj. Formę keksówkę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Włóż masę i wyrównaj wierzch. Piecz około 40 minut, najpierw w temperaturze 200°C, a po 20 minutach zmniejsz do 160°C. Pasztet smaczny jest na zimno i na gorąco z pikantnymi sosami, np. tatarskim, keczupem.
Czas: około 240 minutŹródło: Dobry Tydzień