Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet wieprzowy z owocami w migdałach"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 34
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 34
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Składniki
Mięso oraz obraną cebulę i czosnek pokrój, podsmaż na oleju z 1/2 masła. Zalej wodą. Dodaj pieprz w ziarenkach, listki laurowe i ziele. Duś do miękkości. Usuń przyprawy. Dodaj porwane na kawałki kajzerki i poczekaj, aż wchłoną płyn. Całość zmiel dwa razy.
Do masy dodaj jajka i koniak. Przypraw solą, pieprzem, gałką i imbirem. Długą foremkę posmaruj resztą masła. Nałóż część masy. Połóż śliwki i rozsmaruj resztę masy. Na wierzchu ułóż plasterki jabłek i gruszek. Piecz ok. 90 minut w 190 st. Wystudź i zamroź.Źródło: Tina