Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet w kruchym cieście z jajkiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 78
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 166
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 78
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 166
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 114
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj pozostałe , zagnieć. Schłodź. Bułkę namocz w mleku, cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij. Cztery jajka ugotuj na twardo.
Mięso połącz z cebulą, jednym jajkiem, odciśniętą bułką, solą i pieprzem. Formę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą.
Zarówno mięso, jak i ciasto podziel na 2 części. Ciastem wyłóż dno i brzegi formy. Połowę mięsa włóż do formy, ułóż jajka. Przykryj drugą połową mięsa, na całości ułóż resztę ciasta.
Ze skrawków ciasta wytnij wzorki, dekoruj. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz godzinę w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień