Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet w cieście z wołowiną i boczkiem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 154
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 154
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Smaż na średnim ogniu w rondlu boczek, dopóki nie wytopi się tłuszcz. Następnie odlej go i dodaj zmieloną wołowinę, przyprawy, ocet oraz suszone owoce. Dolej tyle rosołu, by przeszła nim cała mieszanka. Konsystencja powinna być rzadka. Wsyp mąkę i podgrzewaj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj. Jednym plackiem wyłóż formę (ok. 23 cm średnicy). Wypełnij nadzieniem i przykryj drugim plackiem. Zawiń krawędzie pod spód i mocno ściśnij.
Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem, zrób kilka otworów widelcem. Piecz, aż nadzienie zacznie się gotować, a ciasto zbrązowieje (ok. 40 minut).Źródło: Olivia