Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet w cieście"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 254
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 254
Składniki
Wątróbkę drobiową namocz w mleku. Odciśnij. Boczek w kawałku, pierś kurczaka i wątróbkę drobno pokrój, po czym przepuść przez maszynkę. Dodaj roztarty czosnek oraz chleb zanurzony w winiaku i jajku. Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem.
Polędwiczki obsmaż na rozgrzanym oleju i owiń ośmioma plastrami boczku.
Ciasto rozwałkuj, wylep nim dno i boki formy. Na nim ułóż resztę boczku, połowę masy mięsnej i polędwiczki. Całość przykryj znowu masą i zaklej ciastem, tworząc roladę. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz pasztet godzinę w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Czas: 90 min. 1 porcja = 250 kcal.Źródło: Kurier TV