Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Szpinak umyj, przelej i sparz.
Na maśle zeszklij osoloną cebulę i czosnek. Wsyp ryż, chwilę podsmaż, po czym dolej 2 szklanki wody. Gotuj kilka minut.
Foremkę wyłóż folią, a następnie liśćmi szpinaku.
Do ryżu dodaj pomidory i jajka, dopraw solą z pieprzem. Przełóż masę do foremek. Owiń ją liśćmi szpinaku, a następnie włóż naczynie do kąpieli wodnej i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gotowe danie udekoruj np. kiełkami brokuła i pomidorkami.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax