Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet rybny ze szpinakiem"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 365
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 394
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14769
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 365
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 394
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14769
Składniki
Ryby obsyp solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem oraz cebulą, skrop sokiem z cytryny oraz oliwą. Upiecz, potem ostudź. Chleb namocz w mleku i odciśnij. Dodaj ryby razem z cebulą oraz czosnkiem, surowe i gotowane jajka, stopione masło i zmiksuj. Przypraw do smaku.
Ugotuj szpinak z solą i czosnkiem. Odcedź i ostudź. Formę keksówkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Włóż trochę masy rybnej, na nią połóż trochę szpinaku, potem znów masę, szpinak. Na wierzchu powinna być masa rybna. Piecz około 45 minut w 180°C.
Czas: około 80 minut.Źródło: Dobry Tydzień