Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet drobiowy z pieczarkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1481
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1481
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Kurczaka umyj. Wątróbki wymocz, oczyść, osusz. Warzywa korzeniowe obierz, włóż do garnka. Dołóż kurczaka. Zalej wodą i ugotuj do miękkości.
Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na kawałeczki. Rozgrzej masło. Podsmaż na nim cebulę z pieczarkami. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu usmaż wątróbki.
Kajzerkę namocz, odciśnij. Kurczaka wyjmij. Oddziel mięso od kości. Zmiel trzy razy z wątróbkami i kajzerką. Dodaj grzyby i jajka. Przypraw gałką, tymiankiem, solą i pieprzem. Przełóż do formy wyłożonej pergaminem. Piecz godzinę w 180 st. Wystudź, zamroź.Źródło: Tina