Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny pasztet z kurczaka, wykorzystałem mięso z rosołu, prawdziwy domowy pasztet w kilka minut, będziecie zachwyceni :-) Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/GJx47Rw9FFk
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 513
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14090
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 513
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14090
Składniki
Do większej miski przekładamy oddzielone od kości i skór mięso z kurczaka z rosołu i seler. Następnie solimy, obficie pieprzymy, dodajemy resztę przypraw i wlewamy rosół. Następnie wszystko miksujemy blenderem na jednolitą masę, osoby lubiące bardziej gęsty pasztet, wlewają mniej rosołu. Pasztet już prawie gotowy, teraz należy przykryć miskę i odstawić do lodówki aby stężał i przerobił się. Pasztet można również popakować w słoiki i poddać pasteryzacji, aby móc go dłużej przechowywać. Gotowe !!! Smacznego :-)