Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Składniki
Składniki: 3 szklanki mleka 1 śmietana 18% ½ szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 4 galaretki w różnych kolorach 5 łyżek żelatyny ½ szklanki przegotowanej wody 1. Galaretki rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu (dodać odrobinę mniej wody). 2. Stężone galaretki pokroić w drobną kostkę, wymieszać kolory. Żelatynę zalać ½ szklanki gorącego mleka, dobrze wymieszać. 3. Śmietanę, cukier wanilinowy oraz resztę mleka połączyć ze sobą i dobrze wymieszać. Następnie dodać dobrze wymieszaną, chłodną żelatynę. Ponownie wymieszać. Na koniec dołożyć kolorowe galaretki i wlać do formy. Poczekać, aż stężeje.