Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Młode ziemniaki umyć (można również oskrobać jak kto lubi) i ugotować w lekko osolonej wodzie. Na margarynie podsmażyć cebulę na złoty kolor ale nie spalić. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać podsmażoną cebulę i świeży koperek pokrojony drobno (ilość dowolna według uznania). Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.
Schab pokroić tak jak na kotlety i roztłuc tłuczkiem tylko trochę mocniej niż na kotlety aby były cienkie lecz się nie rozdzierały. Na każdy schab położyć plaster sera żółtego i zawinąć roladki. Obtoczyć w podwójnej panierce, czyli: jajka rozbełtać i dodać trochę soli i pieprzu. Obtoczyć roladki w jajku, potem w bułce tartej. Jeszcze raz w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju (na zwykłej patelni bądź na patelni grillowej).
Podawać z surówką, smacznego.