Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekkie roladki ze schabu i ogórka"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Fasolkę szparagową oczyść, obierz. Strączki opłucz i każdy przetnij na pół. Włóż je do lekko posolonego wrzątku, ugotuj do miękkości. Odcedź, osącz, odstaw do wystudzenia.
Ogórek umyj, wytrzyj do sucha, wraz ze skórką potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Po 8 kawałków fasolki zawiń w plasterki schabu (większe plastry złóż na pół) i owiń plasterkami ogórka. Ewentualnie zepnij wykałaczkami.
Jogurt wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, skórką cytrynową i koperkiem. Przypraw solą i pieprzem. Roladki serwuj z sosem.Źródło: Tina