Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki bigosik ze schabem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Kapustę opłucz, oczyść z zewnętrznych liści. Wytnij głąb, resztę kapusty grubo poszatkuj. Schab opłucz, osusz, mięso potnij w plasterki, a potem w paseczki. Cebulę obierz, posiekaj.
W garnku mocno rozgrzej olej. Wrzuć pokrojone mięso oraz cebulę. Mieszając, smaż, aż kawałeczki schabu ładnie się zrumienią ze wszystkich stron. Oprósz je solą i pieprzem.
Następnie dołóż kapustę. Podlej odrobiną wody. Wrzuć ziarenka pieprzu i kminek. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 20 minut.
Natkę, tymianek i koperek opłucz. Wszystkie zioła posiekaj. Wrzuć do bigosu. Przypraw go solą i pieprzem.Źródło: Tina