Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulebiak ze schabem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Rolkę ciasta rozwiń i lekko rozwałkuj.
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, po czym natrzyj solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i na dużym ogniu obsmaż schab z każdej strony, dzięki temu podczas pieczenia nie puści zbyt dużo sosu.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekaj razem z natką pietruszki. wymieszaj z ziołami prowansalskimi i delikatnie połącz z ubitymi białkami.
Następnie nałóż masę na podsmażony schab i owiń go ciastem francuskim. Brzegi zalep i dociśnij. Wierzch posmaruj roztrzepanymi żółtkami i zrób dekoracyjne nacięcia.
Tak przygotowaną potrawę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz godzinę.
Gotowy kulebiak podawaj z sałatą i rzodkiewkami.
Czas: 100 min, 1 porcja = 370 kcal.Źródło: Kurier TV