Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, które potrafi rozpieścić zmysły. Duszona wieprzowina, delikatne w smaku grzyby i gęsty, aromatyczny sos.
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 48
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 79
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 953
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 118
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 48
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 79
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 953
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 118
Składniki
Mięso lekko rozbijamy (ale nie aż tak jak na kotlety) nacieramy solą i pieprzem i odstawiamy na minimum 30 min do lodówki. Następnie obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju z obu stron - na złoto.
Do garnka wlewamy ok. 2 litry wody, wrzucamy kostkę pieczeniową i doprowadzamy do wrzenia. Do bulionu wrzucamy podsmażone kotlety.
Cebulkę kroimy w piórka i na patelni, na której smażyliśmy kotlety podsmażamy cebulkę na złoto. Dodajemy posiekany czosnek i szklimy. Całość wrzucamy do garnka i dusimy ok. 30 min.
Pieczarki kroimy w grubsze plasterki, również podsmażamy na patelni - tym razem na masełku - i dodajemy do naszego wywaru. Całość dusimy jeszcze ok 30 min.
Gdy mięso będzie wystarczająco miękkie wyjmujemy je z garnka i przekładamy na talerz. Do śmietanki dodajemy łyżkę mąki i 3 łyżki sosu. Dokładnie mieszamy i przez sitko wlewamy do garnka. Dorzucamy mięso i jeszcze na moment kładziemy na ogniu - powinno się zagotować.
Podajemy z ziemniakami.
Smacznego!