Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ubogacona wersja tradycyjnego schaboszczaka. Chrupiący, soczysty i baaardzo aromatyczny.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 135
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 243
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 135
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 243
Składniki
Mięso rozbić tłuczkiem na dość cienkie płaty. Ponacinać brzegi (ścięgna), aby podczas smażenia kotlety się nie deformowały (zwijały).
Przełożyć do miski, zalać mlekiem do całkowitego przykrycia. Cebulę i czosnek rozdrobnić, dodać do zalewy razem z pozostałymi przyprawami. Kilkukrotnie przemieszać. Powinien być wyczuwalny słonawy posmak. Marynować kilka godzin, najlepiej przez całą noc.
Kotlety odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, panierować klasycznie: mąka, rozmącone jajo, bułka tarta. Smażyć na dość mocno rozgrzanym oleju i...
...pałaszować z ulubionymi dodatkami.