Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, łatwe w przygotowaniu
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Fileta myjemy i osuszamy. Kroimy na kawałki wielkości ok 3 na 4 cm. Posypujemy przyprawą do kurczaka-odstawiamy na ok. 15 min. Do miski przekładamy jogut i dodajemy fileta w przyprawie. Wkładamy do lodówki na całą noc.
Krakersy kruszymy do miski. Fileta panierujemy w krakersach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 160-180 stop. C, i pieczemy ok 20-25 min. Podajemy z sosem czosnkowym. Smacznego.