Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowy warzywny pasztet"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Składniki
Ugotuj oddzielnie, w osolonej wodzie marchewki, groszek oraz seler (groszek przelej na sitku zimną wodą, aby zachował kolor). Zeszklij drobno posiekaną cebulkę.
Zimną marchewkę zmiksuj z jajkiem, przypraw solą, pieprzem, papryką. Seler zmiksuj, wymieszaj z 2 ubitymi białkami, przypraw solą, pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatołową. Groszek zmiksuj z jajkiem, cebulą, przypraw gałką, solą i pieprzem. Podłużną formę wyłóż folią aluminiową. Warstwami układaj masy warzywne. Piecz około 30-40 minut w 180°C.
Czas: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień