Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbasa zapiekana z fasolą"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4976
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 35
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4976
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 35
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 54
Składniki
Fasolę zalewam zimną wodą i moczę ją przez całą noc. Następnie dodaję listek laurowy oraz ziele angielskie i gotuję na małym ogniu do miękkości (ok.1,5 godz). Ugotowaną solę do smaku i pozostawiam ją w wodzie, w której się gotowała. Kiełbaski nakłuwam, przekładam do garnka, zalewam 2 szkl. wody i dodaję jarzynkę.
Kiełbaski gotuję ok. 15 min na małym ogniu. Następnie wyjmuję je, a do połowy powstałego wywaru dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam.
Fasolę odcedzam, przekładam do naczynia żaroodpornego, na wierzchu układam kiełbaski, lekko wciskając je w fasolę. Zalewam pomidorowym wywarem, oprószam tymiankiem i szałwią. Piekę ok. 25 min w temp. 160 st.
Porcja zawiera ok. 490 kcal, porcja kosztuje ok. 2,90 zł, około 140 min.
Znakomitym dodatkiem do dania jest razowe pieczywo.Źródło: Tina