Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełbasa w sosie piwnym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Piwo wlać do garnka wraz ze szklanką wody i doprowadzić do wrzenia. Dodać dwie posiekane cebule i białą kiełbasę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 20 minut.
Zrobić zasmażkę z mąki i masła. Wyjąć kiełbaski z wywaru i odstawić w ciepłe miejsce, a resztę zmiksować. Powstały w ten sposób sos doprowadzić do wrzenia i zaciągnąć zasmażką. Znów zagotować.
Sos doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Ostatnią cebulę obrać, pokroić w ósemki i przesmażyć na oleju na złoty kolor. Kiełbaski przełożyć na talerze, polać sosem. Udekorować podsmażonymi cząstkami cebuli i posiekaną papryczką chili.
Kiełbaski w sosie piwnym urosną do rangi wykwintnego dania, jeśli zaserwujemy je w wydrążonych, białych chlebkach.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium