Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na swojską kiełbasę , którą każdy może sam zrobić w domu.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Łopatkę mielę przez średne sito. Czosnek przeciskam przez praskę. Zmielone mięso doprawiam , dodaję czosneki dokładne mieszam . Powoli wlewam wodę , tak aby mięso ją wchłoneło. Dokładnie mieszam . Odstawiam na 1 godz.
Do słoików z szerokim deklem , wkładam mięso .Zostawiam ok.1-2 cm. miejsca od góry. Słoiki dokładnie zakręcam i gotuję na ścierce w garnku 1 godz. Pozostawiam do ostygnęcia po czym umieszczam w lodówce.
Jeżeli ktoś chce bardziej tłustą wersję , należy do miesa dodać ok. 30 dag zmielonej słoniny , lub boczku.