Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 118
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 118
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Składniki
Wykonanie Schab mielimy na siatce 12 mm, szynkę i łopatkę na10 mm, a boczek na siatce 2-3 mm. Wszystkie mięsa wkładam do miski, dodaję przyprawy i dokładnie mieszam. Mięso napełniamy w jelita. Osadzamy 5 godzin. Suszymy w ciepłej wędzarni 2h. Wędzimy dymem ciepłym temp. ok 50-60 stopni do uzyskania odpowiedniego koloru. Kiełbasę parzymy w wodzie o temp 75stopni do uzyskania wewnątrz temp.72 stopnie.