Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, jedno-garnkowe, pyszne i niedrogie ;) Doskonale na obiad podane z makaronem lub ryzem, lub poprostu jako przekaska z pieczywem ;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9162
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 485
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9162
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 485
Składniki
Kielbase kroimy w pol-plasterki, podsmazamy na patelni w niewielkiej ilosci tłuszczu.cebule kroimy rowniez w pol-plastry i dodajemy do kielbasy, smazymy az sie zeszkli, po czym wrzucamy wszystko do garnka.
papryke kroimy w paseczki, pomidory w kostke i dodajemy do garka z kielbasa i cebula.dodajemy kostke warzywna i zalewamy woda (tyle wody aby zakrywała składniki okolo 2 cm. nad nimi)dusimy na malym ogniu okolo 20 minut, aby wazywa zmiekły ale sie nie rozpadly.
koncentrat mieszamy z ziołami i maka. dodajemy do garnka i mieszamy, zagotowujemy. potrawa powinna miec konsystencje gestego sosu lub gulaszu.jesli jest za rzadka to dosypujemy odrobine maki, jesli za gesta to poprostu dolewamy wody.