Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i pożywny obiad.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Kiełbaski nacinamy w kratkę bądź paski z obu stron. Posypujemy pieprzem ziołowym oraz ziołami prowansalskimi i skrapiamy sokiem z cytryny.
Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Posypujemy przyprawą do ziemniaków i odrobiną soli.
Tak przygotowane ziemniaki i kiełbaski wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawimy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni (termoobieg) na około 20 minut, aż do zrumienienia. W połowie pieczenia mieszamy frytki, aby ładnie się przypięły z obu stron. Odwracamy również kiełbaski na drugą stronę.
Kapustę pekińską szatkujemy na drobne kawałki. Marchewki obieramy i trzemy na tarce, na grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy pokrojony koperek, sól, pieprz ziołowy, majonez i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy.
Wyciągamy kiełbaski i frytki z piekarnika. Wykładamy na talerz i dodajemy surówkę i podajemy do jedzenia. Życzę Smacznego i zapraszam do zapoznania się z pozostałymi przepisami na moim profilu. ;)