Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Mięso przepuszczamy przez maszynkę z sitkiem. Całość wkładamy do naczynia i dodajemy przyprawy (pieprz oraz majeranek). Bierzemy wodę do której wyciskamy czosnek, dodajemy sól, cukier. Dokładnie mieszamy i wlewamy do mięsa. Całość dokładnie mieszamy ok 10min i zostawiamy w chłodnym miejscu na 12h.
Po 12h mieszamy ponownie ok 10min, aż mięso stanie się kleiste. Mięso napychamy w jelita i zostawiamy na 2h do przeschnięcia.
Czas wędzenia 4h w ciepłym dymie. Przy odpowiednim kolorze parzymy kiełbasę 20min w 75stC.