Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarski pasztet z soczewicy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
Namoczoną wcześniej i przepłukaną soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku.
Do drugiego garnka włóż obraną marchew i selera. Zalej wodą, dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i wsyp sól oraz pieprz.
Warzywa ugotuj na miękko, zmiel w maszynce razem z podsmażonymi na oleju pieczarkami z szalotką i czosnkiem.
wymieszaj z soczewicą, jajkami i przyprawami.
Włóż masę do foremki keksowej, po czym wstaw na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Czas: 60 min, 1 porcja = 220 kcalŹródło: Kurier TV