Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam gigantycznego schabowego nadziewanego serem mozzarella i szynką, po usmażeniu kotlet ma 24 cm.Chrupiący na zewnątrz, a w środku soczysty i delikatny.Polecam serdecznie :-) Smacznego !!! https://youtu.be/n9w1CpJhnh8
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4964
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2336
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4964
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2336
Składniki
Schab myjemy i obsuszamy ręcznikiem papierowym, następnie rozbijamy bardzo cienko tłuczkiem tak aby nie porozrywać mięsa. Jajko rozbijamy do szerszej miski i wsypujemy, czosnek, paprykę, majeranek, sól i pieprz do smaku, całość mieszamy dokładnie. Na duży talerz wysypujemy mąkę, a na drugi duży talerz wysypujemy bułkę tartą.
Rozbite kotlety delikatnie oprószmy pieprzem i solą, a następnie układamy szynkę i ser na jednym kotlecie, następnie nakładamy drugiego kotleta na pierwszego i dociskamy ranty tłuczkiem. Następnie, delikatnie panierujemy olbrzyma, na początku w mące, potem w jajku i w bułce tartej. Tak przygotowanego olbrzymiego kotleta smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z obu stron. Gotowe !!! Smacznego :-)