Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona fasolka, tym razem bez buleczki.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Składniki
Od fasolki odcinamy koncowki, dokladnie pluczemy, zalewamy woda, dodajemy lyzeczke soli i gotujemy ok 15 minut. Wylewamy na durszlak i dokladnie odparowujemy. Rownolegle na malej patelni na lyzce smalcu smazymy szyneczke z cebula pokrojona w piorka, doprawiamy przyprawa warzywna i pieprzem. Fasolke okraszamy i podajemy jako dodatek do obfitego obiadu lub tez jako danie glowne. Smacznego.