Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Familijna wędlina ze słoika"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Składniki
70 min • Porcja ok. 250 kcal • Koszt słoika ok. 2,70 zł • Przepis na 6-7 słoików
Mięso (schab, karkówkę, szynkę) mielę w maszynce, dodaję czosnek pokrojony w kostkę, majeranek, przyprawiam zielem angielskim, solą peklową, solą kuchenną, pieprzem i pozostawiam na 2 godz., aby mięso przeszło smakiem. Po tym czasie ewentualnie je doprawiam.
Nakładam mięso do słoików (wykorzystuję słoiczki średniej wielkości, bo są praktyczniejsze niż te duże – mięso nie wietrzeje, gdyż szybciej się je zjada). 3Słoiki szczelnie zamykam, wkładam do garnka, wlewam wodę (poniżej ich wysokości), zagotowuję i od tego momentu pasteryzuję mięso 3 godz. na wolnym ogniu.Źródło: Kobieta i życie