Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nie mam pomysłu na obiad, przeważnie wymyślam coś szybkiego i pieczonego
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 386
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10327
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 52
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 386
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10327
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 52
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry około 1 cm, obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron z dodatkiem przypraw: pieprz – sól
2. Następnie mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
3. Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i drobno ściekamy.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Wystudzone pieczarki mieszamy z jajkiem i żółtkiem.
7. Przygotowaną masę rozłożyć na mięsie.
8. Eskalopki Posypać serem startym na tarce o dużych oczkach. 9. Zapiekać 30 minut w 180˚C.
10. Danie gotowe. 11. Smacznego.
Przepraszam dlaczego mnie ktoś budzi, jeszcze wiosny nie ma :(