Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe - plastry schabu, warzywa i czerwona soczewica. Bardzo pożywne i niezwykle smaczne:)
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 90
Składniki
Schab pokroić na cienkie plastry, natrzeć solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i szczyptą tymianku. Obsmażyć na oleju z obu stron. Przełożyć do większego garnka, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu. Po upływie 25 minut dorzucić mrożone warzywa, pokrojoną w paseczki paprykę oraz wsypać przepłukaną soczewicę.
Gdy warzywa i soczewica zmiękną (około 10 minut) dodać przecier pomidorowy, wymieszać, spróbować i ewentualnie bardziej doprawić. Posypać koperkiem. Danie jest kolorowe, bardzo sycące i aromatyczne, a przy tym robi się naprawdę szybko. Polecam :)