Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy znudzą się tradycyjne schabowe, wtedy wybieram mój przepis na kruchy i przepyszny schab w sosie własnym.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22504
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 130
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22504
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 130
Składniki
Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy w plastry o grubości ok 1,5 cm. Lekko rozbijamy tłuczkiem z obydwu stron. Następnie obsmażamy aż mięso się "zamknie" i przekładamy do garnka.
Całość zalewamy wodą, wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i majeranek. Gdy zacznie się gotować wrzucamy kostkę bulionową i szczyptę wegety. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem aż mięsko zmięknie. Następnie doprawiamy pieprzem. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy do wywaru. Mieszamy aż sos zgęstnieje i czekamy aż zacznie się gotować od czasu do czasu mieszając. Wyłączamy ogień. Moja propozycja podania.