Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszony schab"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Składniki
Mięso umyj, osusz. Oprósz solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Odstaw na pół godziny. Potem oprósz mąką i usmaż na rumiano na oleju.
Kotlety przełóż do rondla, zalej winem. Duś około 20 minut. Wlej bulion. Dodaj pokrojoną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i duś do miękkości.
Wyjmij mięso oraz liście laurowe. Sos zmiksuj i odparuj. Polej mięso. Kotlety podaj z ziemniakami oraz surówką. Tak samo możesz przyrządzić mięso od szynki lub z łopatki.
Porcje: 4, : 60 min., cena 2,80 zł, kalorie 289 kcal.
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.Źródło: Bella Relaks