Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-01-2021
Najlepszy pasztet, robiony w moim domu od pokoleń.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 93
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 673
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1481
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 93
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 673
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1481
Składniki
Mięso wołowe i wieprzowe, włoszczyznę, przekładamy do dużego garnka, dodajemy listki laurowe, ziarna ziela angielskiego. Zalewamy wodą tak żeby przykryła mięso, solimy do smaku, gotujemy do miękkości mięsa. Udko z kurczak dodajemy nieco później. Cebulę obieramy, kroimy i przesmażamy na oleju, wątróbkę obsmażamy na oleju po smażeniu cebuli, nie solimy. Bułkę namaczamy w mleku odciskamy. Ostudzone mięso oddzielamy od skóry i kości. Mięso i warzywa mielimy w maszynce z drobnym sitkiem. Dodajemy jajka, bułkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową , masę dokładnie wyrabiamy, przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blachy. Wierzch wyrównujemy łyżką maczaną w zimnej wodzie. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni.