Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina - pieczony filet z indyka
Polecam.
Odsłon: 299
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 299
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Składniki
Z podanych składników przygotować marynatę mieszając w miseczce wszystkie składniki Filet z indyka włożyć do marynaty a następnie przełożyć do woreczka lub rękawa do pieczenia. ( Jeśli marynata wam została wlać również do woreczka z indykiem). Odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia piec 35 minut w temperaturze 180 stopni a następnie kolejne 10 minut piec rozcinając woreczek do pieczenia. Jeśli użyjecie większego kawałka mięsa ok 1 kg. należy zwiększyć czas pieczenia ok. 15 minut.