Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie musisz przepłacać, wystarczy trochę chęci i masz pyszny dodatek do pieczywa.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 29
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 727
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 29
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 727
Składniki
Mięso i boczek mielimy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie.
Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy + żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu 30 min. Po tym czasie wkładamy do lodówki na 24 godz.
Po 24 godz. wyjmujemy z lodówki i nakładamy do słoików, zakręcamy ( najlepiej do małych z szeroką szyjką - ja dałam do dużych i trochę źle się wyjmuje ). Tak przygotowane mięso wkładamy do garnka z wodą i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 1 godz. Życzę smacznego.