Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa wg przepisu babci Krysi.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 430
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12399
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 430
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12399
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 85
Składniki
Mięso przekręcić przez maszynkę z grubym sitkiem. Do mięsa dodać wodę i dokładnie wyrabiać. Musi zrobić się kleiste. Dodać wszystkie przyprawy i w dalszym ciągu dobrze wyrabiać. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce Następnie napełniać jelita. Kiełbasę obsuszać przez dobę i na koniec sparzyć, nie gotując, w prawie wrzącej wodzie ok 20 min. Kiełbasę można upiec lub uwędzić. Smacznego.