Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikatny pasztet cielęcy"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 33
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 33
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Składniki
Cielęcinę i boczek drobno pokrój, podsmaż z pieczarkami i cebulą, zalej rosołem i duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj bułkę i śmietanę, przestudź, trzykrotnie przepuść przez maszynkę do mięsa. Masę wymieszaj z jajkami, startym serem.
Przypraw solą i pieprzem. 1/3 masy połącz z posiekaną natką i drobniutko pokrojoną marchewką. Tę masę rozsmaruj na spodzie i brzegach (do wysokości około 1,5 cm) formy pasztetowej, na niej rozprowadź masę podstawową.
Przykryj folią, wstaw do większego naczynia z wrzącą wodą i piecz w piekarniku (225° C) około godziny. Wystudź, przełóż na półmisek.Źródło: Na żywo