Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te dania robię okazjonalnie np na większe spotkania rodzinne czy towarzyskie. Zawsze szybko znikają ze stołu i wszystkim smakują.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6087
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 308
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6087
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 308
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę. Wymieszać z przyprawami. Natrzeć boczek z obu stron. Owinąć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin by boczek nabrał aromatu przypraw.
Mięso zmielić na grubym sicie. Doprawić wg własnego smaku. Dodać jajko i bulion. Dokładnie wyrobić. Rozsmarować na boczku. Zwinąć w ciasny rulon. Owinąć sznurkiem . Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do brytfanny razem z wytopionym tłuszczem i piec około 2 godzin w tem. 180 stopni. Od czasu do czasu polewać wytworzonym sosem. Kroić po ostygnięciu.