Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Błyskawiczne szaszłyki z kiełbasą i wędzonym schabem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Kiełbasy pokrój w plastry, wędzony schab (w kawałku) w dużą kostkę. Czerwone cebule obierz, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Pokrój na ćwiartki i pooddzielaj płatki. Umyj strąki papryki. Przekrój je na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kwadraty o boku 3 cm.
Przygotuj 8 krótszych drewnianych szpadek do do szaszłyków (lub 4 dłuższe). Zaostrz je z je dnej strony. Ponadziewaj na nie na zmianę plasterki kiełbasy, kolorowe kawałki papryki, pokrojony baleron i cebulę.
Na dużej patelni rozgrzej olej roślinny. Układaj szaszłyki, smaż po około 3 minuty z każdej strony, aż kiełbasa i wędlina się zrumienią, a cebula i papryką zmiękną.
Serwuj po dwa gorące szaszłyki, najlepiej razem z ziemniakami z wody oraz z bukietem surówek i ogórkami kiszonymi. Do obiadowych szaszłyków możesz także podać dip musztardowo-chrzanowy lub pikantną salsę.
czas ok. 15 min; porcja – 550 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety