Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuje danie obiadowe dla pracusiów ,super szybkie Wykonanie jest banalnie proste a obiad ekspresowy,do towarzystwa ziemniaki i surówka z białej kapusty . Polecam
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 13
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 96
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 13
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 96
Składniki
Mięso umyć, pokroić w plastry o grubości od 1,5 cm do 2 cm Każdy plaster mięsa leciutko rozbić , posypać solą ,delikatą czerwoną pieprzem ,majerankiem można odstawić do lodówki na 1 do 2 godzin Obtoczyć w mące ,smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu około 10 -12 minut pod przykryciem . Ziemniaki obrać ,ugotować dodać do gorących mleko i masło i ugnieść posypać koperkiem . Kapustę skroić, marchew zetrzeć na tarce ,paprykę pokroić w paski a cebulę w drobną kostkę .Wlewamy olej ,ocet , wsypujemy cukier sól,pieprz, doprawiamy do smaku ( według uznania ) wszystko mieszamy i gotowe . Smacznego !!!